DOSENTTI, FT, ELINA KAHLA PIETARI-INSTITUUTIN JOHTOON
Suomen Pietarin-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu filosofian tohtori Elina Kahla ja hän aloittaa tehtävässä 1.9.2012. Kausi kestää kolme vuotta.

Uusi johtaja keskittyy merkittävien kulttuuri- ja tiedesuhteiden rakentamiseen ja suomalaisen kulttuurielämän monipuoliseen esittelyyn Pietarissa ja ns. Suomen lähialueilla. Pietarin sydämessä sijaitseva Suomi-talo tarjoaa erinomaiset puitteet järjestää kohtaamisia erilaisten suomalaisten ja pietarilaisten toimijoiden kanssa. Itse Suomi-taloa,joka on merkittävien julkisten ja yksityisten yhteiskunta- ja liike-elämän toimijoiden keskittymä johtaa instituutista erillisenä toimiva Pietari-säätiön filiaalin ja Suomi-talon johtaja.Suomi-talo hallinnoi n. 3000 neliötä käsittäviä tiloja.

 

Elina Kahla on tunnettu helsinkiläinen kulttuurintutkija, joka siirtyy Pietariin Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin toimituspäällikön tehtävästä. Aleksanteri-instituutin huippuyksikössä hän on tutkinut venäläisen modernisaation kulttuurista rakentumista.

 

Kahla on pitkän linjan Venäjä-osaaja, kouluttaja ja mm. kaunokirjallisuuden suomentaja.

 

Äskettäin Kahla on julkaissut mm. yhdessä venäläisen kuvataiteilija Irina Zatulovskajan kanssa teoksen Tuli ja valo, joka kertoo pyhistä naisista ortodoksisessa perinteessä. Juuri Gaudeamus kirjapainon julkaiseman Venäjän kirjallisuuden historia - kirjan osan ”Kirjallisuuden vaiheet 900-luvulta 1600-luvun loppuun” ovat Kahlan viimeisintä tuotantoa.

 

Kahla raportoi Pietari-säätiön asiamiehelle tehtävissään.

Ajankohtaista