Suomi-talon klubi-illassa katsottiin eteenpäin

Suomi-talo -konsepti on menestys, joka kelpaa esimerkiksi Team Finlandille koko maailmassa, sanoi taloa hallinnoivan Pietari-säätiön hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä Suomi-talon klubi-illassa. Leppä painotti puheenvuorossaan, miten vuonna 2009 avattu Suomi-talo toimii juuri siten kuin alun perin ajateltiinkin. Se on koonnut saman katon alle tieteen ja taiteen, julkisten ja yksityisten alojen toimijoita ja luonut suomalaiselle yhteiskunnalle vankan tukikohdan keskelle Pietaria.


Suomi-talon toimijat puhaltava yhteen hiileen, mistä todistaa jo se, että juhlasalin ovaalimuotoisen pöydän ääreen oli kokoontunut runsaasti edustajia. niin koulusta ja kulttuuri-instituutista kuin kauppakamarista ja useista yrityksistä.

Suomen Pietarin instituutin johtaja Elina Kahla kertoi alkavan vuoden painotuksista kulttuurin ja tieteen saralla. Kulttuuri-instituutin teemoja ovat Sibeliuksen 150-vuotisjuhla, marraskuussa avautuva suomalaisen arkkitehtuurin ja designin suurkatselmus Eremitaasissa sekä kirjallisuus- ja käännös- ja julkaisuhankkeet.

Suomi-talon sisältöpalveluita kehitämme jatkuvasti, Kahla painotti. Esimerkiksi joogatunnit käynnistyvät helmikuussa, ja maaliskuussa aloittaa uusi kahvilayrittäjä uudella, suomalaista ruokakulttuuria esiintuovalla konseptilla.

Sähköisessä ulottuvuudessa muutoksia tulee näkymään Suomi-talon internet-sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tänä keväänä Suomi-talo nimittäin panostaa verkkonäkyvyyteen ja tiedotukseen.

Lyhyiden puheenvuorojen päätteeksi alkoi vilkas puheensorina vieraiden kesken.

Seuraava klubi-ilta pidetään tiistaina 28.4. 

Ajankohtaista