Pietari-säätiön uusi asiamies on Panu Ståhlberg


Pietari-säätiön uusi asiamies on 1.3.2015 alkaen oikeustieteen maisteri, lakimies, Panu Ståhlberg. Hän seuraa toimessa lakimies Olli Härmänmaata. 

Helsingin yliopistosta valmistunut Ståhlberg on tehnyt opintoja myös Venäjällä, niin Moskovassa kuin Pietarissakin. Ståhlberg on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Valtiovarainministeriöllä, Espoon käräjäoikeudessa ja asianajotoimisto Roschierilla. Asiamiehen toimen ohella Ståhlberg työskentelee asianajotoimisto Ylikrakassa.

Ståhlberg tunnustautuu russofiiliksi ja kertoo uskovansa maiden yhteiseen etuun: "Olen sitä mieltä, että suomalaisilla ja venäläisillä on valtava potentiaali molempia hyödyttävään yhteistyöhön bisneksen ja kulttuurin saralla. Tuntuu tottakai hyvältä, että pääsee asiaa edistämään. Tällä hetkellä suomalaisten ja venäläisten välistä yhteistyötä on hävettävän vähän ottaen huomioon, että ollaan kuitenkin naapurivaltioita. "

Suomi-talolla on uuden asiamiehen mukaan tärkeä rooli tässä naapurivaltioiden yhteistyössä:
"On tärkeää, että suomalaisten ja venäläisten väliselle yhteistyölle on olemassa kiinteä toimipaikka, eikä pelkkä rekisterissä oleva yhdistys. Se tekee Suomea tunnetuksi ja halutuksi Venäjällä ja toisaalta helpottaa suomalaisten kulttuuritoimijoiden ja yritysten etabloitumista Venäjälle ja vastaavasti venäläisten Suomeen. Itse toivoisin, että Suomi-talosta tulisi vielä korostuneemmin venäläisten ja suomalaisten yrittäjien ja kulttuuritoimijoiden sulattamo."

Vapaa-ajallaan Ståhlberg pelaa Helsingin venäläisessä jääkiekkojoukkueessa, Spartak Helsingissä.

Sähköposti: panu.ståhlberg@ylikraka.fi
Puhelin: +358 50 380 47 10

Ajankohtaista