Pietarin suomalainen päiväkoti muuttaa Suomi-taloon
Pietarissa kaksikymmentä vuotta toiminut suomalainen päiväkoti aloittaa maanantaina toimintansa Suomi-talossa.Italjanskaja-kadulla aikaisemmin toiminut päiväkoti muuttaa tiloihin, jotka on alun perin remontoitu juuri pieniä lapsia varten. Nyt päiväkoti pääsee kehittämään toimintaansa yhdessä saman katon alla sijaitsevien Suomalaisen koulun ja Suomalaisen musiikki-instituutin kanssa.

Päiväkodin johtaja, Sirpa Vepsäläinen, pitää muuttoa tärkeänä askeleena:

”Pietarissa työskentelevien lapsiperheiden kannalta on tärkeää, että koulu ja päiväkoti toimivat samassa rakennuksessa. Lapsen kannalta siirtyminen päiväkodista esiopetukseen ja siitä edelleen kouluun muodostavat yhtenäisen jatkumon jo tutuksi tulleessa ja turvallisessa ympäristössä. Merkittävä osa päiväkodin lapsista siirtyy aikanaan esikouluun Pietarin suomalaiseen kouluun”

Päiväkoti ja koulu tulevat toimimaan uusien tilojen myötä tiiviimmässä yhteistyössä, vaikka monipuolista yhteistyötä onkin tehty jo vuosia, Vepsäläinen sanoo.

Suomi-talossa toimiva Pietarin Suomalainen musiikki-instituutti tarjoaa myös mahdollisuuden musiikinopiskeluun hoitopäivän aikana.

Lisätietoja päiväkodista:
http://peda.net/veraja/piesko/paivakoti
+7 964 327 49 09, s.vepsalainen@gmail.com

Ajankohtaista