SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #42

16.10.2020

Haluaisimme tutustuttaa teitä talomme historiaan käynnistämällä sarjan, jossa viikoittain kerromme jonkin historiallisen faktan Suomi-Talosta. Uutiskoosteessa toki tuttuun tapaan myös tulevia tapahtumia ja uutisia!

PYHÄN MARIAN KIRKON HISTORIA

Tontin, jolla tänä päivänä Suomi-Talo sijaitsee, lahjoitti keisarinna Anna Ivanovna vuonna 1733 Pietarin ruotsalaiselle ja suomalaiselle seurakunnille. Nämä rakensivat paikalle Pyhän Annan puisen kirkon. Kirkossa pidettiin yhteisiä jumalanpalveluksia vuoteen 1745 asti, jolloin ruotsalaiset siirtyivät Pienelle tallikadulle. Suomalaiset rakensivat Pyhän Marian kirkon puisen Pyhän Annan kirkon paikalle vuosina 1803-1805.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI VOITTI EUROPEAN GREEN LEAF AWARD 2021 TITTELIN!

Lappeenrannan kaupunki on voittanut Euroopan vihreimmän kaupungin eli European Green Leaf 2021 -tittelin Euroopan komission järjestämässä kilpailussa. Voitto ratkesi 8.10.2020 illalla Lissabonissa. Tittelin sai tämän vuoden kisassa kaksi kaupunkia. Lappeenrannan lisäksi sen sai Gabrovo Bulgariasta. Tuomariston mukaan Lappeenrannan kaupunki on tuonut näkyvästi esille oman sitoutuneisuutensa ilmastotyön kehittämisessä. Kaikki tähtää kaupungin päätavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030.

Suomen Pietarin instituutti yhdessä Suomen Pietarin-pääkonsulaatin ja Tussitaikurit Oy:n kanssa tekivät hienon videon Aleksis Kiven merkkipäivän kunniaksi.

Hyvää (mennyttä) suomalaisuuden päivää myös meidän puolesta!

Tulevia tapahtumia:

TUESDAY 20.10. | SVKK CLUB ONLINE: LEGAL UPDATE COVID-19

ЧТ 22.10. | SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN KESKUSTELUKERHO

ЧТ 22.10 | ПЕРЕРАБОТКА ПРОМЫШЛЕННЫХ ОТХОДОВ И ЭКОТЕХНОПАРКИ ФИНЛЯНДИИ

ЧТ 5.11 | ОЗНАКОМЛИТЕЛЬНАЯ ЛЕКЦИЯ О ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВЕ В РЕГИОНЕ ХЕЛЬСИНКИJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]