SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #42

16.10.2020

Haluaisimme tutustuttaa teitä talomme historiaan käynnistämällä sarjan, jossa viikoittain kerromme jonkin historiallisen faktan Suomi-Talosta. Uutiskoosteessa toki tuttuun tapaan myös tulevia tapahtumia ja uutisia!

PYHÄN MARIAN KIRKON HISTORIA

Tontin, jolla tänä päivänä Suomi-Talo sijaitsee, lahjoitti keisarinna Anna Ivanovna vuonna 1733 Pietarin ruotsalaiselle ja suomalaiselle seurakunnille. Nämä rakensivat paikalle Pyhän Annan puisen kirkon. Kirkossa pidettiin yhteisiä jumalanpalveluksia vuoteen 1745 asti, jolloin ruotsalaiset siirtyivät Pienelle tallikadulle. Suomalaiset rakensivat Pyhän Marian kirkon puisen Pyhän Annan kirkon paikalle vuosina 1803-1805.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI VOITTI EUROPEAN GREEN LEAF AWARD 2021 TITTELIN!

Lappeenrannan kaupunki on voittanut Euroopan vihreimmän kaupungin eli European Green Leaf 2021 -tittelin Euroopan komission järjestämässä kilpailussa. Voitto ratkesi 8.10.2020 illalla Lissabonissa. Tittelin sai tämän vuoden kisassa kaksi kaupunkia. Lappeenrannan lisäksi sen sai Gabrovo Bulgariasta. Tuomariston mukaan Lappeenrannan kaupunki on tuonut näkyvästi esille oman sitoutuneisuutensa ilmastotyön kehittämisessä. Kaikki tähtää kaupungin päätavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030.

Suomen Pietarin instituutti yhdessä Suomen Pietarin-pääkonsulaatin ja Tussitaikurit Oy:n kanssa tekivät hienon videon Aleksis Kiven merkkipäivän kunniaksi.

Hyvää (mennyttä) suomalaisuuden päivää myös meidän puolesta!

Tulevia tapahtumia:

TUESDAY 20.10. | SVKK CLUB ONLINE: LEGAL UPDATE COVID-19

ЧТ 22.10. | SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN KESKUSTELUKERHO

ЧТ 22.10 | ПЕРЕРАБОТКА ПРОМЫШЛЕННЫХ ОТХОДОВ И ЭКОТЕХНОПАРКИ ФИНЛЯНДИИ

ЧТ 5.11 | ОЗНАКОМЛИТЕЛЬНАЯ ЛЕКЦИЯ О ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВЕ В РЕГИОНЕ ХЕЛЬСИНКИJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

21.06.21

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin uusi podcast-jakso: johtaminen, yrityskulttuuri ja työelämä Venäjällä

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin podcast-sarjassa Ruplan kurssi keskustellaan mielenkiintoisten vieraiden kanssa Venäjän liiketoimintaympäristöstä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille, käsitellään ajankohtaisia aiheita ja nostetaan esille uusia näkökulmia. Keskustelua ohjaa kauppakamarin viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä. Ruplan kurssi -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan työelämästä, yrityskulttuurista ja johtajan roolista Venäjällä. Kuulemme siitä, miten hyvä yrityskulttuuri luodaan ja miten henkilöstöä sitoutetaan. […]


21.06.21

Finnish Business in St.Petersburg järjestetään joulukuussa

Vuoden suurin suomalais-venäläinen yritys- ja verkostoitumistapahtuma – Finnish Business in St. Petersburg järjestetään 2.12.2021 Pietarin Crowne Plazassa. Suomalais-Venäläinen kauppakamari on järjestänyt Finnish Business -tapahtumaa Venäjällä jo vuodesta 2011. Finnish Business koostuu vuosittain korkean tason yritysfoorumista ja B2B–verkostoitumistapahtumasta. Aiempina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 400 liike-elämän päättäjää Suomesta ja Venäjältä. Tämän vuoden tapahtuman päätoimialat ovat kestävä […]