SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #42

16.10.2020

Haluaisimme tutustuttaa teitä talomme historiaan käynnistämällä sarjan, jossa viikoittain kerromme jonkin historiallisen faktan Suomi-Talosta. Uutiskoosteessa toki tuttuun tapaan myös tulevia tapahtumia ja uutisia!

PYHÄN MARIAN KIRKON HISTORIA

Tontin, jolla tänä päivänä Suomi-Talo sijaitsee, lahjoitti keisarinna Anna Ivanovna vuonna 1733 Pietarin ruotsalaiselle ja suomalaiselle seurakunnille. Nämä rakensivat paikalle Pyhän Annan puisen kirkon. Kirkossa pidettiin yhteisiä jumalanpalveluksia vuoteen 1745 asti, jolloin ruotsalaiset siirtyivät Pienelle tallikadulle. Suomalaiset rakensivat Pyhän Marian kirkon puisen Pyhän Annan kirkon paikalle vuosina 1803-1805.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI VOITTI EUROPEAN GREEN LEAF AWARD 2021 TITTELIN!

Lappeenrannan kaupunki on voittanut Euroopan vihreimmän kaupungin eli European Green Leaf 2021 -tittelin Euroopan komission järjestämässä kilpailussa. Voitto ratkesi 8.10.2020 illalla Lissabonissa. Tittelin sai tämän vuoden kisassa kaksi kaupunkia. Lappeenrannan lisäksi sen sai Gabrovo Bulgariasta. Tuomariston mukaan Lappeenrannan kaupunki on tuonut näkyvästi esille oman sitoutuneisuutensa ilmastotyön kehittämisessä. Kaikki tähtää kaupungin päätavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030.

Suomen Pietarin instituutti yhdessä Suomen Pietarin-pääkonsulaatin ja Tussitaikurit Oy:n kanssa tekivät hienon videon Aleksis Kiven merkkipäivän kunniaksi.

Hyvää (mennyttä) suomalaisuuden päivää myös meidän puolesta!

Tulevia tapahtumia:

TUESDAY 20.10. | SVKK CLUB ONLINE: LEGAL UPDATE COVID-19

ЧТ 22.10. | SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN KESKUSTELUKERHO

ЧТ 22.10 | ПЕРЕРАБОТКА ПРОМЫШЛЕННЫХ ОТХОДОВ И ЭКОТЕХНОПАРКИ ФИНЛЯНДИИ

ЧТ 5.11 | ОЗНАКОМЛИТЕЛЬНАЯ ЛЕКЦИЯ О ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВЕ В РЕГИОНЕ ХЕЛЬСИНКИJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.