SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #43

23.10.2020

Viikonloppua kohti jatketaan jälleen Suomi-Talon historiaotteilla sekä tulevilla mielenkiintoisilla tapahtumilla. Rentouttavaa perjantaita!

KIRKKOKARTANO JA SUOMALAISEN KOULULAITOKSEN SYNTY

Suomen tultua suuriruhtinaskunnaksi 1809, alkoi suomalaisia saapua Pietariin yhä enemmän. Vuosina 1842–1848 rakennettiin Marian kirkkoa ympäröivät kirkkokartanon rakennukset palvelemaan kasvavan seurakunnan tarpeita. Arkkitehtina toimi Harald Julius von Bossen, tunnettu yksityistalojen ja kirkkojen suunnittelija. Suomi-Talon rakennus valmistui vuonna 1844 ja pian valmistumisen jälkeen, alkoi kirkkokartanossa toimia yksi ensimmäisistä suomenkielisistä kouluista.

Tulevia tapahtumia:
31. SUOMALAISEN ELOKUVAN VIIKKO

Suomalaisen elokuvan viikko järjestetään tänä vuonna online-formaatissa. Uusilla (ja hienoilla!) nettisivuilla pääsette tutustumaan festivaalin ohjelmaan, elokuvaohjaajien haastatteluihin sekä elokuvan trailereihin. Elokuvaviikon järjestäjät: Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja Suomen elokuvasäätiö; festivaalin yhteistyökumppanit: Suomen Pietarin instituutti, Pietarin Eho Moskvy. Mukavia katseluhetkiä!

MON 26.10 | EPISODE ll: BIOECONOMY DEFINES THE FUTURE FACILITATED BY THE LUT UNIVERSITY

WED 29.10 | WORKSHOP: FINNISH-RUSSIAN CROSS-BORDER DIGITAL INVESTMENT PLATFORM

WED 29.10 | SVKK TRIPS ONLINE: VIRTUAALINEN TEAM FINLANDJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]