SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #43

23.10.2020

Viikonloppua kohti jatketaan jälleen Suomi-Talon historiaotteilla sekä tulevilla mielenkiintoisilla tapahtumilla. Rentouttavaa perjantaita!

KIRKKOKARTANO JA SUOMALAISEN KOULULAITOKSEN SYNTY

Suomen tultua suuriruhtinaskunnaksi 1809, alkoi suomalaisia saapua Pietariin yhä enemmän. Vuosina 1842–1848 rakennettiin Marian kirkkoa ympäröivät kirkkokartanon rakennukset palvelemaan kasvavan seurakunnan tarpeita. Arkkitehtina toimi Harald Julius von Bossen, tunnettu yksityistalojen ja kirkkojen suunnittelija. Suomi-Talon rakennus valmistui vuonna 1844 ja pian valmistumisen jälkeen, alkoi kirkkokartanossa toimia yksi ensimmäisistä suomenkielisistä kouluista.

Tulevia tapahtumia:
31. SUOMALAISEN ELOKUVAN VIIKKO

Suomalaisen elokuvan viikko järjestetään tänä vuonna online-formaatissa. Uusilla (ja hienoilla!) nettisivuilla pääsette tutustumaan festivaalin ohjelmaan, elokuvaohjaajien haastatteluihin sekä elokuvan trailereihin. Elokuvaviikon järjestäjät: Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja Suomen elokuvasäätiö; festivaalin yhteistyökumppanit: Suomen Pietarin instituutti, Pietarin Eho Moskvy. Mukavia katseluhetkiä!

MON 26.10 | EPISODE ll: BIOECONOMY DEFINES THE FUTURE FACILITATED BY THE LUT UNIVERSITY

WED 29.10 | WORKSHOP: FINNISH-RUSSIAN CROSS-BORDER DIGITAL INVESTMENT PLATFORM

WED 29.10 | SVKK TRIPS ONLINE: VIRTUAALINEN TEAM FINLANDJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.