SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #43

23.10.2020

Viikonloppua kohti jatketaan jälleen Suomi-Talon historiaotteilla sekä tulevilla mielenkiintoisilla tapahtumilla. Rentouttavaa perjantaita!

KIRKKOKARTANO JA SUOMALAISEN KOULULAITOKSEN SYNTY

Suomen tultua suuriruhtinaskunnaksi 1809, alkoi suomalaisia saapua Pietariin yhä enemmän. Vuosina 1842–1848 rakennettiin Marian kirkkoa ympäröivät kirkkokartanon rakennukset palvelemaan kasvavan seurakunnan tarpeita. Arkkitehtina toimi Harald Julius von Bossen, tunnettu yksityistalojen ja kirkkojen suunnittelija. Suomi-Talon rakennus valmistui vuonna 1844 ja pian valmistumisen jälkeen, alkoi kirkkokartanossa toimia yksi ensimmäisistä suomenkielisistä kouluista.

Tulevia tapahtumia:
31. SUOMALAISEN ELOKUVAN VIIKKO

Suomalaisen elokuvan viikko järjestetään tänä vuonna online-formaatissa. Uusilla (ja hienoilla!) nettisivuilla pääsette tutustumaan festivaalin ohjelmaan, elokuvaohjaajien haastatteluihin sekä elokuvan trailereihin. Elokuvaviikon järjestäjät: Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja Suomen elokuvasäätiö; festivaalin yhteistyökumppanit: Suomen Pietarin instituutti, Pietarin Eho Moskvy. Mukavia katseluhetkiä!

MON 26.10 | EPISODE ll: BIOECONOMY DEFINES THE FUTURE FACILITATED BY THE LUT UNIVERSITY

WED 29.10 | WORKSHOP: FINNISH-RUSSIAN CROSS-BORDER DIGITAL INVESTMENT PLATFORM

WED 29.10 | SVKK TRIPS ONLINE: VIRTUAALINEN TEAM FINLANDJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

25.01.21

Finnair aloittaa lennot Pietariin tammikuun lopussa

Lentoyhtiö Finnair käynnistää jälleen lennot Pietarista Helsinkiin 29.1.2021 lähtien. Tarkistathan kaikki uusimmat tiedotteet ja palvelumuutuokset, sekä matkustusrajoitukset ja turvallisuusmääräykset Finnairin sivuilta. Alla Finnairin virallinen venäjänkielinen tiedote: FINNAIR ВОЗОБНОВЛЯЕТ ПОЛЕТЫ В САНКТ-ПЕРЕРБУРГ С 29 ЯНВАРЯ 2021 ГОДА   Finnair начинает новый год с хороших новостей: с 29 января 2021 мы возобновляем полеты в Санкт-Петербург с двойной […]


22.01.21

SVKK Online: USA:n ja EU:n pakotteet ja Venäjän vastatoimet

Suomalais-Venäläinen kauppakamari kutsuu online-tilaisuuteen, jonka aiheena on USA:n ja EU:n pakotteet ja Venäjän vastatoimet. Koulutuksessa kerrataan yleiset tiedot USA:n ja EU:n pakotteista ja kuullaan myös muutamia kokemuksia pakotteiden rikkomisen aiheuttamista seuraamuksista. Ovatko pakotteet syynä myös yritysten hankaluuksiin pankkiasioinnissa ja jos ovat, niin miten? Sekin selviää SVKK:n järjestämässä koulutuksessa. Tilaisuus on maksuton SVKK:n jäsenille, muille 125 […]