SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #46

13.11.20

Tänään meillä on ilo jatkaa Suomi-Talon historialla, jakaa Sirpan ajankohtainen blogikirjoitus sekä kertoa uudesta ja mielenkiintoisesta Suomen Pietarin instituutin yhteistyöprojektista!

SUOMALAINEN PIETARI

Pietarin suomalaisten määrä oli suurimmillaan 24 500 henkeä 1880-luvulla, jolloin Pietaria voitiin pitää toiseksi suurimpana suomalaisena kaupunkina. Kirkkokartanossa toimi suomalaisten harrastusseuroja, kirjasto, kirjakauppa, pienyrityksiä, ja vuodesta 1905 alkaen suomalainen lyseo. Myös Suomen pankin konttori toimi kirkkokartanossa, kunnes se osti vuonna 1916 talon Nevski prospektilta. Suomalaiset rakensivat kirkkokartanoon lisärakennuksia aina taloudellisen tilanteen mukaan. Viimeiset suunnitelmat kirkkokartanon korottamisesta kahdella kerroksella teki vuonna 1914 arkkitehti Eliel Saarinen, jonka isä toimi Maria kirkon viimeisenä kirkkoherrana ennen vallankumousta.

HERMITAGE MAGAZINE YHDESSÄ SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN KANSSA KÄYNNISTÄÄ LUENTOSARJAN

Luentosarja Suomen kulttuuri ja taide Hermitage Magazinessa #30/2020 on Suomen Pietarin instituutin ja Hermitage Magazinen uusi yhteistyöprojekti, joka käynnistyi tällä viikolla. Yhteistyöprojektin puitteissa pääsemme kuulemaan niiden suomalaisten ja venäläisten tutkijoiden luentoja, joiden artikkelit olivat mukana lehdenSeuraava luento on 19.11.

Suomi-Talon johtajan Sirpa Sara-ahon pitkä matka kohti kakkoskotia

"Maaliskuun 18 päivä hyppäsin monen suomalaisen tavoin Pietarissa Allegron kyytiin päästäkseni takaisin Suomeen Suomen ja Venäjän rajan sulkeuduttua koronan vuoksi. Kevät kului sumussa, kuunnellen koronauutisia sekä opetellen etätöitä ja käymään teams-palavereja. Rankan kevään jälkeen Suomen suvi toi helpotusta ahdistukseen sekä myös koronatilanteeseen. Pikkuhiljaa alkoi sisällä herätä toivo siitä, että ehkä syksyllä pääsisin Pietariin takaisin."

Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat ensi viikolla:

SVKK Club Online: Artificial Intelligence as a machine serving human needs. Artificial Intelligence (AI) is an essential part of our lives. Its presence is reflected in all types of human activities and business processes, starting with products and services, design, projects, as well as in information aggregation and analysis. How to live with it and what to expect in the future? During the event the speakers will try to answer these and other questions. 18.11., 11.00-13.00 (Moscow time). The language of the event is English (no translation).JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]