SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #46

13.11.20

Tänään meillä on ilo jatkaa Suomi-Talon historialla, jakaa Sirpan ajankohtainen blogikirjoitus sekä kertoa uudesta ja mielenkiintoisesta Suomen Pietarin instituutin yhteistyöprojektista!

SUOMALAINEN PIETARI

Pietarin suomalaisten määrä oli suurimmillaan 24 500 henkeä 1880-luvulla, jolloin Pietaria voitiin pitää toiseksi suurimpana suomalaisena kaupunkina. Kirkkokartanossa toimi suomalaisten harrastusseuroja, kirjasto, kirjakauppa, pienyrityksiä, ja vuodesta 1905 alkaen suomalainen lyseo. Myös Suomen pankin konttori toimi kirkkokartanossa, kunnes se osti vuonna 1916 talon Nevski prospektilta. Suomalaiset rakensivat kirkkokartanoon lisärakennuksia aina taloudellisen tilanteen mukaan. Viimeiset suunnitelmat kirkkokartanon korottamisesta kahdella kerroksella teki vuonna 1914 arkkitehti Eliel Saarinen, jonka isä toimi Maria kirkon viimeisenä kirkkoherrana ennen vallankumousta.

HERMITAGE MAGAZINE YHDESSÄ SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN KANSSA KÄYNNISTÄÄ LUENTOSARJAN

Luentosarja Suomen kulttuuri ja taide Hermitage Magazinessa #30/2020 on Suomen Pietarin instituutin ja Hermitage Magazinen uusi yhteistyöprojekti, joka käynnistyi tällä viikolla. Yhteistyöprojektin puitteissa pääsemme kuulemaan niiden suomalaisten ja venäläisten tutkijoiden luentoja, joiden artikkelit olivat mukana lehdenSeuraava luento on 19.11.

Suomi-Talon johtajan Sirpa Sara-ahon pitkä matka kohti kakkoskotia

"Maaliskuun 18 päivä hyppäsin monen suomalaisen tavoin Pietarissa Allegron kyytiin päästäkseni takaisin Suomeen Suomen ja Venäjän rajan sulkeuduttua koronan vuoksi. Kevät kului sumussa, kuunnellen koronauutisia sekä opetellen etätöitä ja käymään teams-palavereja. Rankan kevään jälkeen Suomen suvi toi helpotusta ahdistukseen sekä myös koronatilanteeseen. Pikkuhiljaa alkoi sisällä herätä toivo siitä, että ehkä syksyllä pääsisin Pietariin takaisin."

Suomalais-venäläisen kauppakamarin tapahtumat ensi viikolla:

SVKK Club Online: Artificial Intelligence as a machine serving human needs. Artificial Intelligence (AI) is an essential part of our lives. Its presence is reflected in all types of human activities and business processes, starting with products and services, design, projects, as well as in information aggregation and analysis. How to live with it and what to expect in the future? During the event the speakers will try to answer these and other questions. 18.11., 11.00-13.00 (Moscow time). The language of the event is English (no translation).JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA

11.12.20

SVKK Club Online: Protectionism and localization requirements in Russia

Joint webinar of the Finnish-Russian Chamber of Commerce and the Association of European Businesses (AEB North-Western and Sothern Regional Committees) Date: 11.12. 9.00-11.00 (Hki)


08.12.20

Manufacturing – High Tech, High Growth Opportunities in Helsinki

Virtual event on 8 December 2020 13:00-14:30 (+2 GMT) Helsinki Business Hub together with Business Finland arranges a webinar targeted to Russian High Tech manufacturing companies looking to expand to Europe and find the best location to produce high tailored and high value-added products. Join the webinar to hear more about how Finland is a […]