SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #47

20.11.20

Viikonlopun kynnyksellä haluaisimme kertoa Fontankan tutkimuksen tuloksista, Suomen Pietarin instituutin uudesta audiokurssikokonaisuudesta, sekä mahdollisuuksista lähettää terveisiä läheisille joulupukin kautta!

FONTANKA-LEHDEN VAIKUTUSVALTAISIMMAT SUOMALAISYRITYKSET VENÄJÄLLÄ - 2020 TUTKIMUKSEN TULOKSET

Fontanka.ru järjesti 17. lokakuuta Suomi-Talossa tilaisuuden, jossa julkistettiin Vaikutusvaltaisimmat suomalaisyritykset Venäjällä -tutkimuksen vuoden 2020 tulokset. Tilaisuudessa olivat mukana Pietarin hallinnon, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin, Pietarin-pääkonsulaatin, sekä suomalaisten yritysten edustajat. Suurin osa osallistujista osallistui tilaisuuteen etäyhteyksin. Tilaisuudessa Fontanka.ru julkisti tutkimustuloksia, esitti suomalaisten yritysten tuloksia ja investointisuunnitelmia.

SUOMEN PIETARIN INSTITUUTIN JA ARZAMAS-KURSSIALUSTAN
UUSI AUDIOKURSSIKOKONAISUUS

Arzamas on venäjänkielinen portaali, joka pitää sisällään lukuisia mielenkiintoisia luentoja eri aihealueista. Tuorein kurssikokonaisuus koskee suomalaista kulttuuria. Luentosarjassa käsitellään muun muassa suomalaista muotoilua, arkkitehtuuria, kirjallisuutta, musiikkia ja elokuvatuotantoa. Audiokurssia voi kuunnella «Радио Arzamas» -sovelluksessa sekä Arzamaksen nettisivuilla.

Let Santa be your messenger this Christmas
SAY IT WITH SANTA

Tänä vuonna tapaaminen läheisten ihmisten kanssa on poikkeuksellisen hankalaa, joten Visit Finland käynnisti valloittavan kampanjan tarjoamalla mahdollisuus lähettää terveisiä itse joulupukin toimesta. Hakemuksia voi lähettää 29.11 asti.

neuvostoaika ja perestroika

Vallankumouksen jälkeen Suomi julistautui itsenäiseksi tasavallaksi ja vanhat Pietarin suomalaiset pakenivat Suomeen jättäen omaisuutensa Pietariin. Suomalaisia toimi vielä noin 10 000 Pietarin suomalaisella alueella 1930-luvulle asti. Pyhän Marian kirkon toiminta lakkautettiin 1938.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.