SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #6

05.02.21

Uutisten ja vuokralaistemme tulevien tapahtumien lisäksi olemme Runebergin päivän kunniaksi koonneet uutiskirjeemme loppuun muutamia mielenkiintoisia faktoja päivänsankarista.

Hyvää Runebergin päivää!

VUOKRALAISTEMME TAPAHTUMIA:
9.2. Export Makerin Viennin voimalla viikot -webinaarisarja:
Tavaran ja palvelujen vakuuttaminen kansainvälisessä kaupassa
10.2. SVKK Klubi: Kolme vuosikymmentä uutta Venäjää - vieraana Esko Aho
11.2. Export Maker x Asian Insiders: How to Win Deals in Asia
BUSINESS FINLAND: VENÄJÄN TILANNEKUVA

Business Finlandin asiantuntijat ovat keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja sekä muuta hyödyllistä materiaalia Venäjän markkinatilanteesta COVID-pandemian aikana.

Laajasta Business Finlandin artikkelista löytyy kattavasti tietoa mm. Venäjän nykytilanteesta ja karanteenisäännöistä, sekä kuluttajien käyttäytymisestä ja tulevaisuuden näkymistä.

JOHAN LUDVIG RUNEBERG
– SUOMEN KANSALLISRUNOILIJA, KIRJAILIJA JA TOIMITTAJA

Johan Ludvig Runeberg on saanut mainetta paitsi Suomessa, myös jossain määrin Venäjällä, jossa runoilijasta on käytetty nimitystä ”Suomen Pushkin”. Runoilijan tuotannolla on ollut suuri merkitys suomalaisen kansallisaatteen syntymiselle. 1830- ja 1840-luvuilla Runeberg onnistui luomaan ihannekuvan Suomen kansasta ja luonnosta. Runoilijan tunnetuimpia tekstejä ovat Maamme-laulu ja Vänrikki Stoolin tarinat.

Runebergista tuli jo elinaikanaan merkittävä kulttihenkilö ja Runebergin päivää alettiin juhlia jo runoilijan 50-vuotispäivästä lähtien. Päivästä on tullut vakiintunut liputuspäivä, jonka juhlintaan kuuluvat perinteisesti runebergintortut. Klassikkoleivonnaisen synnyintarinasta on monta versiota, mutta legendan mukaan reseptin uskotaan olevan runoilijan vaimon, Fredrikan kehittämä.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.