SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #6

05.02.21

Uutisten ja vuokralaistemme tulevien tapahtumien lisäksi olemme Runebergin päivän kunniaksi koonneet uutiskirjeemme loppuun muutamia mielenkiintoisia faktoja päivänsankarista.

Hyvää Runebergin päivää!

VUOKRALAISTEMME TAPAHTUMIA:
9.2. Export Makerin Viennin voimalla viikot -webinaarisarja:
Tavaran ja palvelujen vakuuttaminen kansainvälisessä kaupassa
10.2. SVKK Klubi: Kolme vuosikymmentä uutta Venäjää - vieraana Esko Aho
11.2. Export Maker x Asian Insiders: How to Win Deals in Asia
BUSINESS FINLAND: VENÄJÄN TILANNEKUVA

Business Finlandin asiantuntijat ovat keränneet Suomen matkailuelinkeinolle ajankohtaista tietoa, tilastoja sekä muuta hyödyllistä materiaalia Venäjän markkinatilanteesta COVID-pandemian aikana.

Laajasta Business Finlandin artikkelista löytyy kattavasti tietoa mm. Venäjän nykytilanteesta ja karanteenisäännöistä, sekä kuluttajien käyttäytymisestä ja tulevaisuuden näkymistä.

JOHAN LUDVIG RUNEBERG
– SUOMEN KANSALLISRUNOILIJA, KIRJAILIJA JA TOIMITTAJA

Johan Ludvig Runeberg on saanut mainetta paitsi Suomessa, myös jossain määrin Venäjällä, jossa runoilijasta on käytetty nimitystä ”Suomen Pushkin”. Runoilijan tuotannolla on ollut suuri merkitys suomalaisen kansallisaatteen syntymiselle. 1830- ja 1840-luvuilla Runeberg onnistui luomaan ihannekuvan Suomen kansasta ja luonnosta. Runoilijan tunnetuimpia tekstejä ovat Maamme-laulu ja Vänrikki Stoolin tarinat.

Runebergista tuli jo elinaikanaan merkittävä kulttihenkilö ja Runebergin päivää alettiin juhlia jo runoilijan 50-vuotispäivästä lähtien. Päivästä on tullut vakiintunut liputuspäivä, jonka juhlintaan kuuluvat perinteisesti runebergintortut. Klassikkoleivonnaisen synnyintarinasta on monta versiota, mutta legendan mukaan reseptin uskotaan olevan runoilijan vaimon, Fredrikan kehittämä.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]