SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #9

26.02.21

Julkaisemme perinteisesti perjantaisin Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomen Moskovan suurlähetystön, Pietarin pääkonsulaatin ja Это Финляндия -portaalin yhteistyöprojektin Tube of Finland Youtube-kanavalla julkaistaan tänään video, jossa päästään matkustamaan Suomen vanhimpaan kaupunkiin – Turkuun! Lähetys alkaa tänään klo 10 (Moskovan aikaan). Liity mukaan!

Suomen Pietarin instituutti, yhteistyössä Fazerin kanssa, esittää Youtube-kanavallaan luennon «Karl Fazer ja Venäjä».

Taidekriitikko Olga Horošilova avaa tunnetun suomalaisen yrittäjän historiaa Venäjällä. Luennolla on mahdollisuus kuulla milloin ja miksi Karl Fazer löysi itsensä Pietarista, ketkä olivat hänen opettajiaan ja millaisia olivat hänelle paljastetut salaiset makeisreseptit. Luennoitsija tutustuttaa kuuntelijat Fazerin venäläisimpiin makeisiin ja kertoo hänen yhteyksistään Carl Fabergéhen, Carl Gustaf Mannerheimiin ja valkoisiin emigrantteihin. Huomioithan, että luento pidetään venäjän kielellä.

VIIKONLOPPUVINKKI:

Culturalistin uusi numero on omistettu kokonaan lemmikeille: tuoreessa numerossa tietoa koirapäiväkodeista ja kissakahviloista sekä siitä, mitä oikeuksia lemmikeillä on ja minkälaista rescue-toimintaa suomalaiset järjestöt tekevät.
 
Cultura-säätiön verkkojulkaisu Culturalist on kuratoitu verkkolehti suomalaisesta nykykulttuurista, jota toteutetaan yhdessä vieraileviksi kuraattoreiksi kutsuttujen yhteiskunnallisten toimijoiden, näyttelijöiden, taiteilijoiden tai muusikoiden kanssa. Julkaisuissa nostetaan esille kiinnostavia suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan temaattisia soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia ja paljon muuta.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.