SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #9

26.02.21

Julkaisemme perinteisesti perjantaisin Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomen Moskovan suurlähetystön, Pietarin pääkonsulaatin ja Это Финляндия -portaalin yhteistyöprojektin Tube of Finland Youtube-kanavalla julkaistaan tänään video, jossa päästään matkustamaan Suomen vanhimpaan kaupunkiin – Turkuun! Lähetys alkaa tänään klo 10 (Moskovan aikaan). Liity mukaan!

Suomen Pietarin instituutti, yhteistyössä Fazerin kanssa, esittää Youtube-kanavallaan luennon «Karl Fazer ja Venäjä».

Taidekriitikko Olga Horošilova avaa tunnetun suomalaisen yrittäjän historiaa Venäjällä. Luennolla on mahdollisuus kuulla milloin ja miksi Karl Fazer löysi itsensä Pietarista, ketkä olivat hänen opettajiaan ja millaisia olivat hänelle paljastetut salaiset makeisreseptit. Luennoitsija tutustuttaa kuuntelijat Fazerin venäläisimpiin makeisiin ja kertoo hänen yhteyksistään Carl Fabergéhen, Carl Gustaf Mannerheimiin ja valkoisiin emigrantteihin. Huomioithan, että luento pidetään venäjän kielellä.

VIIKONLOPPUVINKKI:

Culturalistin uusi numero on omistettu kokonaan lemmikeille: tuoreessa numerossa tietoa koirapäiväkodeista ja kissakahviloista sekä siitä, mitä oikeuksia lemmikeillä on ja minkälaista rescue-toimintaa suomalaiset järjestöt tekevät.
 
Cultura-säätiön verkkojulkaisu Culturalist on kuratoitu verkkolehti suomalaisesta nykykulttuurista, jota toteutetaan yhdessä vieraileviksi kuraattoreiksi kutsuttujen yhteiskunnallisten toimijoiden, näyttelijöiden, taiteilijoiden tai muusikoiden kanssa. Julkaisuissa nostetaan esille kiinnostavia suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan temaattisia soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia ja paljon muuta.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]