SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

SVKK Verkkokoulutus: Tuotteiden pakollinen merkintä Venäjän-kaupassa

23.3.2021

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän.

Seuraavassa tilaisuudessa käsitellään tuotteiden pakollista merkintää Venäjän-kaupassa. Tuotteiden pakollinen merkintä käynnistyi Euraasian talousunionissa vuonna 2019 ja uudistus on laajentunut asteittain eri tuoteryhmiin niin, että 2024 mennessä kaikki Venäjällä myytävät tuotteet tulee olla merkittyjä yksilöllisellä DataMatrix-koodilla. Koodin avulla parannetaan tuotteiden jäljitettävyyttä ja tuontiprosessin läpinäkyvyyttä.

Tällä hetkellä pakollisen merkinnän piiriin kuuluvat mm. kengät, lääkkeet, hajuvedet, valokuvaustuotteet ja kevyen teollisuuden tuotteet, esimerkiksi renkaat. 2021 pakollisen merkinnän piiriin siirtyivät maitotuotteet, pullotettu vesi ja alkoholijuomat. Merkintä aiheuttaa toimenpiteitä Venäjälle vietävien tavaroiden vientiprosessissa. Koulutuksessa asiantuntijat kertovat pakollisen merkinnän prosessista viejän kannalta; miten merkinnät tulee tehdä ja miten käyttöönotto laajenee jatkossa koskemaan uusia tuoteryhmiä.

Päivä ja aika: 23.3. 10.00-12.30 (Hki)JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.