SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

SVKK Verkkokoulutus: Tuotteiden pakollinen merkintä Venäjän-kaupassa

23.3.2021

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän.

Seuraavassa tilaisuudessa käsitellään tuotteiden pakollista merkintää Venäjän-kaupassa. Tuotteiden pakollinen merkintä käynnistyi Euraasian talousunionissa vuonna 2019 ja uudistus on laajentunut asteittain eri tuoteryhmiin niin, että 2024 mennessä kaikki Venäjällä myytävät tuotteet tulee olla merkittyjä yksilöllisellä DataMatrix-koodilla. Koodin avulla parannetaan tuotteiden jäljitettävyyttä ja tuontiprosessin läpinäkyvyyttä.

Tällä hetkellä pakollisen merkinnän piiriin kuuluvat mm. kengät, lääkkeet, hajuvedet, valokuvaustuotteet ja kevyen teollisuuden tuotteet, esimerkiksi renkaat. 2021 pakollisen merkinnän piiriin siirtyivät maitotuotteet, pullotettu vesi ja alkoholijuomat. Merkintä aiheuttaa toimenpiteitä Venäjälle vietävien tavaroiden vientiprosessissa. Koulutuksessa asiantuntijat kertovat pakollisen merkinnän prosessista viejän kannalta; miten merkinnät tulee tehdä ja miten käyttöönotto laajenee jatkossa koskemaan uusia tuoteryhmiä.

Päivä ja aika: 23.3. 10.00-12.30 (Hki)JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]