SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #12

19.03.21

Julkaisemme perinteisesti perjantaisin Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

TULEVAT TAPAHTUMAT JA UUTISET:

Vaikka etätyösuositukset ja rajojen sulkemiset ovat tuoneet muutoksia arkeemme, eivät ne ole silti estäneet meitä pitämään perinteistämme kiinni!

26 maaliskuuta, online-aamukahvien merkeissä, kokoonnumme jälleen kaikkien Suomi-Talon vuokralaistemme kesken. Käydään tuttuun tapaan etäkahvikupin ääressä läpi kuulumiset, jonka jälkeen siirrytään lähiympäristöömme lyhyelle virtuaalikierrokselle opas Ekaterina Povalkinan seurassa.

"Viime vuosi oli minulle muutosten vuosi, niin kuin koko ihmiskunnalle. Olin saanut juuri elämäni järjestymään Pietarissa, kun pandemia alkoi levitä" - näihin sanoihin voi varmasti moni Pietarissa asuva suomalainen samaistua!

Lue Suomalais-Venäläisen kauppakamarin palvelujohtaja Tarja Teittisen blogikirjoitus etävuodesta. 

Pandemiatilanteen vuoksi Suomen Pietarin instituutin kirjasto on ollut toistaiseksi kiinni, mutta nyt se avautuu jälleen! Kirjasto tulee palvelemaan asiakkaita kerran viikossa torstaisin. Kävijöiden ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi on laadittu ohjeet, joita instituutti toivoo ystävällisesti kaikkien noudattavan vieraillessaan kirjastossa. Tervetuloa!

Suomalais-Venäläinen kauppakamari julkaisi Ruplan kurssi -podcastin toisen jakson! Teemana on ympäristö, kiertotalous ja jätehuolto Venäjällä. Satu Niemelän vieraina on WOIMA Corporation toimitusjohtaja Henri Kinnunen ja kauppakamarin kestävän kehityksen Business Advisor Jekaterina Lindberg. Lähetyksessä vierailee myös Nokian Renkaiden varatoimitusjohtaja Andrey Pantiukhov. Käy kuuntelemassa!

Vuokralaisemme Nanten on saanut uuden ilmeen sekä täysin uudistetut (ja todella hienot!) kotisivut. Käy kurkkaamassa, miltä uusi ilme näyttää!

VIIKONLOPPUVINKKI:

Vaikka lähiviikonloppuna ei Helsingissä valitettavasti vielä päästä kauan odotettuun Ilja Repinin näyttelyyn Ateneumissa, voi siitä lukea hieman etukäteen! Yle oli nimittäin julkaissut mielenkiintoisen jutun näyttelyn kulisseista.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.