SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repinin näyttely Ateneumissa ja Vasili Levin toiminta Repinin Suomen-kaudella

14.4.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Luentosarjan aikana suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat, joiden joukossa taiteilijan retrospektiivien kuraattorit Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja Ateneumista, kertovat Repinin elämästä ja tuotannosta Suomessa, hänen lähipiiristään, merkittävistä näyttelyistä ja kuinka hänen teoksensa olivat vuorovaikutuksessa eurooppalaisen taiteen kanssa.

LUENTOSARJAN ENSIMMÄINEN OSA KOSKEE REPININ NÄYTTELYÄ ATENEUMISSA JA VASILI LEVIN TOIMINTAA REPININ SUOMEN-KAUDELLA

Kuraattori Timo Huusko kertoo Ateneumin-näyttelyn mittavista järjestelyistä, joka on yksi suurimmista Ilja Repinin tuotantoa esittelevistä kokonaisuuksista koskaan nähty Venäjän rajojen ulkopuolella. Punkaharjun Taidekeskus Retretissä vuonna 1995 järjestetyn Repin-näyttelyn jälkeen Ateneum on tehnyt vuosien ajan töitä sen eteen, että venäläismestarin tunnetuimmat teokset saataisiin esille Helsinkiin.

Luennon aikana Huusko kertoo myös Vasili Levistä; lakimiehestä, taidekeräilijästä, taiteilijasta ja Repinin luottohenkilöstä. Vuonna 1919 Levi hankki lähes viisikymmentä Repinin teosta, joista osa on nähtävänä Ateneumin taidenäyttelyssä.

Päivä ja aika: 14.4. klo 17.00

Linkki luennolle: zoom.us/j/93612019945JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.


04.05.22

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin pakoteinfo

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää ajankohtaiskatsauksia Venäjän vastaisista pakotteista säännöllisesti yhdessä EK:n kanssa. Pakoteinfon aluksi saadaan päivitys viime päivien säädösten muutoksista, ja sen jälkeen on aikaa varattu osallistujien omille kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on maksuton ja suunnattu suomalaisille yrityksille.