SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repinin näyttely Ateneumissa ja Vasili Levin toiminta Repinin Suomen-kaudella

14.4.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Luentosarjan aikana suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat, joiden joukossa taiteilijan retrospektiivien kuraattorit Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja Ateneumista, kertovat Repinin elämästä ja tuotannosta Suomessa, hänen lähipiiristään, merkittävistä näyttelyistä ja kuinka hänen teoksensa olivat vuorovaikutuksessa eurooppalaisen taiteen kanssa.

LUENTOSARJAN ENSIMMÄINEN OSA KOSKEE REPININ NÄYTTELYÄ ATENEUMISSA JA VASILI LEVIN TOIMINTAA REPININ SUOMEN-KAUDELLA

Kuraattori Timo Huusko kertoo Ateneumin-näyttelyn mittavista järjestelyistä, joka on yksi suurimmista Ilja Repinin tuotantoa esittelevistä kokonaisuuksista koskaan nähty Venäjän rajojen ulkopuolella. Punkaharjun Taidekeskus Retretissä vuonna 1995 järjestetyn Repin-näyttelyn jälkeen Ateneum on tehnyt vuosien ajan töitä sen eteen, että venäläismestarin tunnetuimmat teokset saataisiin esille Helsinkiin.

Luennon aikana Huusko kertoo myös Vasili Levistä; lakimiehestä, taidekeräilijästä, taiteilijasta ja Repinin luottohenkilöstä. Vuonna 1919 Levi hankki lähes viisikymmentä Repinin teosta, joista osa on nähtävänä Ateneumin taidenäyttelyssä.

Päivä ja aika: 14.4. klo 17.00

Linkki luennolle: zoom.us/j/93612019945JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]