SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repinin näyttely Ateneumissa ja Vasili Levin toiminta Repinin Suomen-kaudella

14.4.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Luentosarjan aikana suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat, joiden joukossa taiteilijan retrospektiivien kuraattorit Tretjakovin galleriasta, Venäläisen taiteen museosta ja Ateneumista, kertovat Repinin elämästä ja tuotannosta Suomessa, hänen lähipiiristään, merkittävistä näyttelyistä ja kuinka hänen teoksensa olivat vuorovaikutuksessa eurooppalaisen taiteen kanssa.

LUENTOSARJAN ENSIMMÄINEN OSA KOSKEE REPININ NÄYTTELYÄ ATENEUMISSA JA VASILI LEVIN TOIMINTAA REPININ SUOMEN-KAUDELLA

Kuraattori Timo Huusko kertoo Ateneumin-näyttelyn mittavista järjestelyistä, joka on yksi suurimmista Ilja Repinin tuotantoa esittelevistä kokonaisuuksista koskaan nähty Venäjän rajojen ulkopuolella. Punkaharjun Taidekeskus Retretissä vuonna 1995 järjestetyn Repin-näyttelyn jälkeen Ateneum on tehnyt vuosien ajan töitä sen eteen, että venäläismestarin tunnetuimmat teokset saataisiin esille Helsinkiin.

Luennon aikana Huusko kertoo myös Vasili Levistä; lakimiehestä, taidekeräilijästä, taiteilijasta ja Repinin luottohenkilöstä. Vuonna 1919 Levi hankki lähes viisikymmentä Repinin teosta, joista osa on nähtävänä Ateneumin taidenäyttelyssä.

Päivä ja aika: 14.4. klo 17.00

Linkki luennolle: zoom.us/j/93612019945JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

06.05.21

Uusi vuokralainen Suomi-Talossa: M-Brain

M-Brain on johtava kilpailija- ja markkinatietopalveluiden tuottaja sekä arvostettu tietokumppani. Yritys toimittaa asiakkaille relevanttia ulkoista liiketoimintatietoa päätöksenteon ja strategiasuunnittelun tueksi sekä konsultoi tiedon tehokkaassa hallinnassa. Palvelut koostuvat seuranta-, analyysi-, konsultointi- sekä teknologiaratkaisuista.  Tietotarpeet voivat liittyä esimerkiksi yrityksen toimintaympäristöä koskevan uutisoinnin seurantaan, asiakastuntemuksen kasvattamiseen, kilpailijatiedon lisäämiseen, viestinnän mittaamiseen tai liiketoiminnan uudistamiseen ja kasvuun tähtääviin analyyseihin. Näiden […]


05.05.21

Aker Arctic: arktisten projektien kehittäminen

Aker Arctic suunnittelee jäänmurtajia ja muita jäissä kulkevia aluksia, kuljetusratkaisuja ja meriteknisiä rakenteita sekä tarjoaa niihin liittyviä konsultointi- ja testauspalveluita. Aker Arcticin päätoimisto ja jäämallikoelaitos sijaitsevat Helsingissä. Aker Arctic kutsuu webinaariin, jossa käsitellään yrityksen roolia arktisten projektien kehittämisessä. Huomiothan, että tulaisuus on venäjäksi. Päivä ja aika: 12.5 klo 14.00