SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repin ja Venäläisen taiteen museo. Näyttelyt Suomessa

12.5.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Venäläisen taiteen museon valtavan Repin-kokoelman pohja luotiin vielä taiteilijan elinaikana ja tällä hetkellä kokoelmiin kuuluu satoja venäläismestarin teoksia.

Taidekokoelman arvokkaimpien teosten joukkoon lukeutuu maailman suurin kokoelma Repinin maalaamia muotokuvia (yli 80 kpl), taiteilijan suurikokoisin maalaus Valtioneuvoston 100-vuotisjuhlaistunto 7.5.1901, kuuluisat monifiguuriset teokset Volgan Lautturit ja Zaporogit kirjoittavat pilkkakirjettä Turkin sulttaanille. Näiden lisäksi kokoelmissa on maalauksia, joista Pietarin taideakatemia palkitsi Repinin kunniamerkein ja akateemikon arvonimellä. Venäläisen taiteen museon kokoelma kertoo mestarin tarinan kuudenkymmenen vuoden ajalta. Tämä luo ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata suunnattoman kiinnostavan ja vaikean kohtalon omaavan taiteilijan elämänvaiheita hänen matkallaan uransa huipulle.

Huomioithan, että tilaisuus on venäjäksi.

Päivä ja aika: 12.5. klo 17.00JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

06.05.21

Uusi vuokralainen Suomi-Talossa: M-Brain

M-Brain on johtava kilpailija- ja markkinatietopalveluiden tuottaja sekä arvostettu tietokumppani. Yritys toimittaa asiakkaille relevanttia ulkoista liiketoimintatietoa päätöksenteon ja strategiasuunnittelun tueksi sekä konsultoi tiedon tehokkaassa hallinnassa. Palvelut koostuvat seuranta-, analyysi-, konsultointi- sekä teknologiaratkaisuista.  Tietotarpeet voivat liittyä esimerkiksi yrityksen toimintaympäristöä koskevan uutisoinnin seurantaan, asiakastuntemuksen kasvattamiseen, kilpailijatiedon lisäämiseen, viestinnän mittaamiseen tai liiketoiminnan uudistamiseen ja kasvuun tähtääviin analyyseihin. Näiden […]


05.05.21

Aker Arctic: arktisten projektien kehittäminen

Aker Arctic suunnittelee jäänmurtajia ja muita jäissä kulkevia aluksia, kuljetusratkaisuja ja meriteknisiä rakenteita sekä tarjoaa niihin liittyviä konsultointi- ja testauspalveluita. Aker Arcticin päätoimisto ja jäämallikoelaitos sijaitsevat Helsingissä. Aker Arctic kutsuu webinaariin, jossa käsitellään yrityksen roolia arktisten projektien kehittämisessä. Huomiothan, että tulaisuus on venäjäksi. Päivä ja aika: 12.5 klo 14.00