SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repin ja Venäläisen taiteen museo. Näyttelyt Suomessa

12.5.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Venäläisen taiteen museon valtavan Repin-kokoelman pohja luotiin vielä taiteilijan elinaikana ja tällä hetkellä kokoelmiin kuuluu satoja venäläismestarin teoksia.

Taidekokoelman arvokkaimpien teosten joukkoon lukeutuu maailman suurin kokoelma Repinin maalaamia muotokuvia (yli 80 kpl), taiteilijan suurikokoisin maalaus Valtioneuvoston 100-vuotisjuhlaistunto 7.5.1901, kuuluisat monifiguuriset teokset Volgan Lautturit ja Zaporogit kirjoittavat pilkkakirjettä Turkin sulttaanille. Näiden lisäksi kokoelmissa on maalauksia, joista Pietarin taideakatemia palkitsi Repinin kunniamerkein ja akateemikon arvonimellä. Venäläisen taiteen museon kokoelma kertoo mestarin tarinan kuudenkymmenen vuoden ajalta. Tämä luo ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata suunnattoman kiinnostavan ja vaikean kohtalon omaavan taiteilijan elämänvaiheita hänen matkallaan uransa huipulle.

Huomioithan, että tilaisuus on venäjäksi.

Päivä ja aika: 12.5. klo 17.00JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]