SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Repin ja Venäläisen taiteen museo. Näyttelyt Suomessa

12.5.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Venäläisen taiteen museon valtavan Repin-kokoelman pohja luotiin vielä taiteilijan elinaikana ja tällä hetkellä kokoelmiin kuuluu satoja venäläismestarin teoksia.

Taidekokoelman arvokkaimpien teosten joukkoon lukeutuu maailman suurin kokoelma Repinin maalaamia muotokuvia (yli 80 kpl), taiteilijan suurikokoisin maalaus Valtioneuvoston 100-vuotisjuhlaistunto 7.5.1901, kuuluisat monifiguuriset teokset Volgan Lautturit ja Zaporogit kirjoittavat pilkkakirjettä Turkin sulttaanille. Näiden lisäksi kokoelmissa on maalauksia, joista Pietarin taideakatemia palkitsi Repinin kunniamerkein ja akateemikon arvonimellä. Venäläisen taiteen museon kokoelma kertoo mestarin tarinan kuudenkymmenen vuoden ajalta. Tämä luo ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata suunnattoman kiinnostavan ja vaikean kohtalon omaavan taiteilijan elämänvaiheita hänen matkallaan uransa huipulle.

Huomioithan, että tilaisuus on venäjäksi.

Päivä ja aika: 12.5. klo 17.00JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.


04.05.22

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin pakoteinfo

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää ajankohtaiskatsauksia Venäjän vastaisista pakotteista säännöllisesti yhdessä EK:n kanssa. Pakoteinfon aluksi saadaan päivitys viime päivien säädösten muutoksista, ja sen jälkeen on aikaa varattu osallistujien omille kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on maksuton ja suunnattu suomalaisille yrityksille.