SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Juho Rissanen – Repinin suomalainen oppipoika

19.5.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Ilja Repinillä oli keskeinen rooli Suomen ja Venäjän välisten taidesuhteiden kehittyessä ja tiivistyessä 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa. Hänen henkilökohtaiset kontaktinsa suomalaisiin taiteilijoihin ja kulttuuritoimijoihin edistivät maiden välistä dialogia ja kansainvälistä yhteistyötä. Vuonna 1920 Suomen Taiteilijaseura valitsi hänet kunniajäsenekseen. Suomessa Repinin taidetta arvostettiin suuresti ja hänen mielipiteitään kuunneltiin. Venäläismestarin ihailijoiden keskuudessa oli myös nuori suomalainen taiteilija Juho Rissanen. Vuonna 1897 hänen unelmansa kävi toteen Repinin suostuessa ottamaan hänet oppilaakseen.

Huomioithan, että tilaisuus on venäjäksi.

Päivä ja aika: 19.5. klo 17.00

Rekisteröinti: https://instfin.timepad.ru/event/1628850/JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]