SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Verkkoluentosarja Ilja Repin ja Suomi: Juho Rissanen – Repinin suomalainen oppipoika

19.5.2021

Suomen Pietarin instituutti järjestää 14.4.-19.5.2021 verkkoluentosarjan Ateneumin taidemuseossa avautuvan Ilja Repinin näyttelyn kunniaksi. Näyttely on laajin Suomessa nähty Repinin tuotantoa esittelevä kokonaisuus.

Ilja Repinillä oli keskeinen rooli Suomen ja Venäjän välisten taidesuhteiden kehittyessä ja tiivistyessä 1800- ja 1900 -lukujen vaihteessa. Hänen henkilökohtaiset kontaktinsa suomalaisiin taiteilijoihin ja kulttuuritoimijoihin edistivät maiden välistä dialogia ja kansainvälistä yhteistyötä. Vuonna 1920 Suomen Taiteilijaseura valitsi hänet kunniajäsenekseen. Suomessa Repinin taidetta arvostettiin suuresti ja hänen mielipiteitään kuunneltiin. Venäläismestarin ihailijoiden keskuudessa oli myös nuori suomalainen taiteilija Juho Rissanen. Vuonna 1897 hänen unelmansa kävi toteen Repinin suostuessa ottamaan hänet oppilaakseen.

Huomioithan, että tilaisuus on venäjäksi.

Päivä ja aika: 19.5. klo 17.00

Rekisteröinti: https://instfin.timepad.ru/event/1628850/JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.