SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #19

21.05.21

Julkaisemme perinteisesti perjantaisin Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

Heti ensimmäisenä meillä on ilo jatkaa suosittua suomalainen Pietari -sarjaa! Julkaisimme nettisivuillamme Anna-Mari (Adelaide) Ojutkangas-Hedlundin blogikirjoituksen sekä Adelaidan jalanjäljillä Pietarissa -digikirjan, joka käsittelee blogimme kirjoittajan suvun vaiheita 1800- ja 1900-luvun Pietarissa.

SUOMI-TALON VUOKRALAISTEN JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN UUTISET JA TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Ruplan kurssi -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan Venäjän taloudesta ja yritysten riskienhallinnasta. Yhtenä pääteemana on suomalaisyritysten investoinnit Venäjällä.

Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa EKE-Yhtiöiden konsernin talousjohtaja Antti Tikkanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen. Lähetyksessä vierailee myös Nor-Maalin toimitusjohtaja Vesa Tukiainen Pihkovasta, kertoen yrityksensä onnistuneesta investoinnista Venäjällä, antaen arvokkaita neuvoja investointia ja paikallista tuotantoa harkitsevalle.

Suomen Pietarin instituutin luento käsittelee Suomen kansallisarkiston lähteiden avulla suomalaisten kohtaloita Venäjän keisarikunnassa. Luennot järjestetään venäjäksi.

The speaker of the event will be architect Pete Lattunen, who has worked for Lumon close to 20 years, most of the time in international project business. The experience has given him a great opportunity to view and compare different living, design and building cultures throughout Europe and beyond. Sharing the experience with Lumon development teams has been an important part of his job.

Lopuksi haluaisimme jakaa Moskovan-suurlähetystön hiljattain julkaisemat venäjänkieliset sivut Suomen korkeakouluista, joilta löytyy kattavasti tietoa Suomen opiskelupaikoistaJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]