SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #19

21.05.21

Julkaisemme perinteisesti perjantaisin Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

Heti ensimmäisenä meillä on ilo jatkaa suosittua suomalainen Pietari -sarjaa! Julkaisimme nettisivuillamme Anna-Mari (Adelaide) Ojutkangas-Hedlundin blogikirjoituksen sekä Adelaidan jalanjäljillä Pietarissa -digikirjan, joka käsittelee blogimme kirjoittajan suvun vaiheita 1800- ja 1900-luvun Pietarissa.

SUOMI-TALON VUOKRALAISTEN JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN UUTISET JA TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Ruplan kurssi -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan Venäjän taloudesta ja yritysten riskienhallinnasta. Yhtenä pääteemana on suomalaisyritysten investoinnit Venäjällä.

Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa EKE-Yhtiöiden konsernin talousjohtaja Antti Tikkanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen. Lähetyksessä vierailee myös Nor-Maalin toimitusjohtaja Vesa Tukiainen Pihkovasta, kertoen yrityksensä onnistuneesta investoinnista Venäjällä, antaen arvokkaita neuvoja investointia ja paikallista tuotantoa harkitsevalle.

Suomen Pietarin instituutin luento käsittelee Suomen kansallisarkiston lähteiden avulla suomalaisten kohtaloita Venäjän keisarikunnassa. Luennot järjestetään venäjäksi.

The speaker of the event will be architect Pete Lattunen, who has worked for Lumon close to 20 years, most of the time in international project business. The experience has given him a great opportunity to view and compare different living, design and building cultures throughout Europe and beyond. Sharing the experience with Lumon development teams has been an important part of his job.

Lopuksi haluaisimme jakaa Moskovan-suurlähetystön hiljattain julkaisemat venäjänkieliset sivut Suomen korkeakouluista, joilta löytyy kattavasti tietoa Suomen opiskelupaikoistaJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.