SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #36

30.08.2021

Julkaisemme perinteisesti viikoittain Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

Heti ensimmäisenä haluaisimme kertoa, että järjestämme syksyn ensimmäiset vuokralaistemme aamukahvit 22 syyskuuta klo 9.30! Järjestämme pienimuotoisen tilaisuuden, jolla käynnistämme perinteen kokoontua jälleen säännöllisesti yhteen.

Aamukahvien vieraaksi kutsuimme kaupunkioppaan Ekaterinan Povalkinan, joka pitää luennon korutalo Fabergésta ja tämän suomalaisista mestareista.

SUOMI-TALON VUOKRALAISTEN JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN UUTISET JA TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomen Pietarin instituutti tukee suomen kielen opetusta järjestämällä säännöllisesti keskustelukerhoja, jotka ovat avoimia kaikille suomen kielestä kiinnostuneille.

Tämän viikon tiistaina alkeistason keskustelukerhon teemana on syksyn ohjelma sekä tutustuminen instituutin uuteen harjoittelijaan Liisaan. Tervetuloa!

Pohjoismaiset viikot palaavat jälleen Pietariin! Festivaalin teemana on kestävä kehitys ja ekologia. Ohjelma kestää kokonaisen kuukauden, ja ensimmäinen online-tapahtuma ”Kiertotalouteen siirtyminen: Pohjoismaiden kokemus” on jo tänä perjantaina. Linkki tulevaan tapahtumaan tästä.

Meillä on ilo suositella Keski-Suomen kauppakamarin järjestämää Kasvua viennillä -valmennusta, joka alkaa vuokralaistemme Export Makerin johdolla – ensimmäisen moduulin asiantuntijoina toimivat Jonne Pöyhtäri ja Juha Lahtinen kirkastavat vientimarkkinoita eri teemoista tarkastellen.

Uutiskirjeemme loppuun lisäämme jälleen viikonloppuvinkki -osion, jonka yhteydessä kerromme Pietarissa järjestettävistä näyttelyistä, tulevista tapahtumista ja muista suosituksista.

Tällä viikolla haluaisimme suositella Andy Warholin (1928–1987) näyttelyä, joka järjestetään Vasilinsaaren satamassa sijaitsevassa Sebkabel Portissa. Pop-taiteen ikonin töiden lisäksi syyskuun puoliväliin saakka esillä on myös venäläisten nykytaiteilijoiden töitä.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.