SuomiРусский
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #36

30.08.2021

Julkaisemme perinteisesti viikoittain Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

Heti ensimmäisenä haluaisimme kertoa, että järjestämme syksyn ensimmäiset vuokralaistemme aamukahvit 22 syyskuuta klo 9.30! Järjestämme pienimuotoisen tilaisuuden, jolla käynnistämme perinteen kokoontua jälleen säännöllisesti yhteen.

Aamukahvien vieraaksi kutsuimme kaupunkioppaan Ekaterinan Povalkinan, joka pitää luennon korutalo Fabergésta ja tämän suomalaisista mestareista.

SUOMI-TALON VUOKRALAISTEN JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN UUTISET JA TULEVAT TAPAHTUMAT:

Suomen Pietarin instituutti tukee suomen kielen opetusta järjestämällä säännöllisesti keskustelukerhoja, jotka ovat avoimia kaikille suomen kielestä kiinnostuneille.

Tämän viikon tiistaina alkeistason keskustelukerhon teemana on syksyn ohjelma sekä tutustuminen instituutin uuteen harjoittelijaan Liisaan. Tervetuloa!

Pohjoismaiset viikot palaavat jälleen Pietariin! Festivaalin teemana on kestävä kehitys ja ekologia. Ohjelma kestää kokonaisen kuukauden, ja ensimmäinen online-tapahtuma ”Kiertotalouteen siirtyminen: Pohjoismaiden kokemus” on jo tänä perjantaina. Linkki tulevaan tapahtumaan tästä.

Meillä on ilo suositella Keski-Suomen kauppakamarin järjestämää Kasvua viennillä -valmennusta, joka alkaa vuokralaistemme Export Makerin johdolla – ensimmäisen moduulin asiantuntijoina toimivat Jonne Pöyhtäri ja Juha Lahtinen kirkastavat vientimarkkinoita eri teemoista tarkastellen.

Uutiskirjeemme loppuun lisäämme jälleen viikonloppuvinkki -osion, jonka yhteydessä kerromme Pietarissa järjestettävistä näyttelyistä, tulevista tapahtumista ja muista suosituksista.

Tällä viikolla haluaisimme suositella Andy Warholin (1928–1987) näyttelyä, joka järjestetään Vasilinsaaren satamassa sijaitsevassa Sebkabel Portissa. Pop-taiteen ikonin töiden lisäksi syyskuun puoliväliin saakka esillä on myös venäläisten nykytaiteilijoiden töitä.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

23.09.21

Juhlarahaston apurahahaku on auki 5.10.–6.11.2021!

Juhlarahaston apurahahaku venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun, opettamiseen tai tutkimiseen on auki 5.10.–6.11.2021. Jaettavana on yhteensä 250 000 euroa. Apurahaa voivat hakea kaikki suomalaiset tai Suomessa asuvat tai toimivat yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt (esimerkiksi koululaiset, opiskelijat, opettajat, tutkijat, oppilaitokset, tutkimuslaitokset ja järjestöt).


23.09.21

Online Training: Digital revolution in HR – Russian experience

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Technology is rapidly changing the way HR departments communicate with employees, manage documents, and analyze employee performance. Technology makes it easier to gather and break down data on employees to get an overall picture, as well as speeds up business development but […]