SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Ensimmäinen ja ainoa Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan ja talouteen keskittynyt podcast-sarja on nyt kuunneltavissa kokonaan

10.09.2021

Joko olet kuunnellut Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Ruplan kurssi -podcast-sarjaa? Sarjaan kuuluu viisi podcast-jaksoa, joissa esiintyi 14 vierasta – kaikki Suomen ja Venäjän välisen kaupan ja talouden huippuosaajia. Jokaisessa jaksossa on myös kiitelty Soitto Venäjälle -osio, jossa otetaan suora yhteys Moskovaan, Pietariin ja Pihkovaan.

Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula sekä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Podcastin ensimmäisessä, ja samalla sarjan suosituimmassa jaksossa teemana on Venäjän-kaupan mahdollisuudet ja tulevaisuuden näkymät. Studiossa kauppakamarin viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen ja Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula. Jakson Soitto Venäjälle -osiossa keskustellaan East Officen Moskovan toimiston päällikön Jari Jumpposen kanssa.

Yli 30 vuoden ajan Venäjän muutosta ja kehitystä seurannut Elisa Markula antaa 3 tärkeää vinkkiä Venäjällä menestymiseen:

1. Yrityksen etabloituminen Venäjän markkinoille vaatii panostusta brändin rakentamiseen, jotta yritys tulisi tutuksi tavallisille kuluttajille.

2. Organisaation keskittäminen ja panostaminen on Venäjällä tärkeää. Sisäiseltä viestinnältä vaaditaan paljon: palautteen antamisen ja työodotusten asettamisen merkitys kasvaa tavoitekeskeisessä työympäristössä.

3. Tuonninkorvauspolitiikka ja sanktiot voivat tuoda haasteita, jos tuotantoon tarvittavia raaka-aineita joudutaan tuomaan rajojen yli. Äkkinäisiin muutoksiin on varauduttava.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.