SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon viikkokooste #37

13.09.21

Julkaisemme perinteisesti viikoittain Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme viikon uutisista sekä vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme tulevista tapahtumista.

Kahvikupin ääressä vaihdamme kuulumiset vuokralaistemme kesken ja kuulemme lyhyen luennon korutalo Fabergélla työskennelleistä suomalaisista mestareista – mm. keisarillisen kokoelman arvokkaimman taide-esineen suunnittelija Alma Pihlistä sekä Henrik Wigströmistä, joka yleni Fabergén johdolla mestariksi ja osallistui muun muassa keisariperheen pääsiäismunien valmistamiseen.

SUOMI-TALON VUOKRALAISTEN JA YHTEISTYÖKUMPPANIEN UUTISET JA TULEVAT TAPAHTUMAT:

Osana Pohjoismaiset viikot -festivaalia järjestetään näyttely, jonka teokset tarkastelevat älykkäitä ratkaisuja, tuotesuunnittelua ja kestävää muotia. Näyttely on esillä 10. lokakuuta asti, vapaa pääsy.

Vuokralaisemme Nordic School järjestää webinaarin Aalto yliopiston opinto-ohjelmista ja mahdollisuuksista.

Helsinki Centre yhteistyössä NewCo Helsingin ja Helsinki Business Hubin kanssa vastaanottaa 20. syyskuuhun asti hakemuksia Finlanding 2021 -ohjelmaan, joka tarjoaa mahdollisuuksia venäläisille teknologiayrityksille Eurooppa-markkinoille pääsyyn Suomen kautta.

Uutisten loppuun lisäämme jälleen viikonloppuvinkki -osion, jonka yhteydessä kerromme Pietarissa järjestettävistä näyttelyistä, tulevista tapahtumista ja muista suosituksista.

Viikkouutisten teemaa mukaillen, haluaisimme tällä kertaa vinkata teille valloittavasta Faberge-museosta, josta löytyy maailman laajin Carl Fabergén pääsiäismunien kokoelma. Museo toimii Fontanka-joen rannalla sijaitsevassa Shuvalovin palatsissa.

Lisäksi museossa järjestetään väliaikaisia näyttelyitä, ja 13. lokakuuta lähtien on tulossa Salvador Dalin näyttely.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.