SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Blogi

Matkailulta suljetuista rajoista huolimatta, Suomeen voi tulla hoitoon

28.10.2021

Kaikkialla maailmassa lokakuuta pidetään rintasyöpätietoisuuden kuukautena, ja Roosa nauhasta on tullut sen symboli. Tämän kuukauden kampanjoilla on kaksi päätavoitetta – tiedottaa rintasyövän ennaltaehkäisystä ja hoidosta sekä kerätä varoja lääketieteellisten tutkimusten rahoittamiseen.

Vuokralaisemme Clinic Helenan tiimissä työskentelee kokeneita ammattilaisia, jotka ovat omistautuneet rintasyövän hoidolle. Pyysimme klinikan ylilääkäri, onkokirurgi Helena Puontia kertomaan tämän erittäin yleisen sairauden ennaltaehkäisystä, varhaisesta toteamisesta ja hoidosta.

"Suomessa kansallinen rintasyövän seulontaohjelma käynnistyi jo vuonna 1987. Tämän ohjelman mukaisesti jokainen 50–69 -vuotias nainen saa kutsun mammografiaan joka toinen vuosi. Seulonta toimii hyvin, sillä 83% kutsutuista tulee tutkimukseen. Olemme iloisia korkeista osallistumisluvuista. Seulonnan laaja kattavuus mahdollistaa syövän varhaisen diagnosoinnin, mikä puolestaan ​​mahdollistaa paremmat hoitotulokset" – kertoo Helena Puonti.

Joka vuosi Clinic Helena osallistuu Roosa nauha -kampanjoihin tai järjestää omia tapahtumia. ”Lokakuun alussa järjestimme ilmaisen rintatutkimuspäivän täällä Savonlinnassa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tällainen rintojen terveyteen kohdistuva kampanja järjestettiin klinikassamme. Se herätti taas suurta kiinnostusta erityisesti paikallisten asukkaiden keskuudessa.”

”Jokaisen naisen tulisi tietää, kuinka tärkeää on tutkia rintansa itse kuukausittain", Helena jatkaa. ”Vastaanotolla emme pelkästään suorita rintojen tutkimusta ja lähetä potilaita tarvittaessa lisätutkimuksiin, vaan myös koulutamme naisia ​​suorittamaan rintarauhasen kuukausittaisen omatarkkailun huolellisesti. Omatarkkailu tulisi tehdä säännöllisesti.  Silloin jokainen oppii tuntemaan rintansa ja pystyy havaitsevaan pieniäkin muutoksia. ”

Helena Puonti kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin, jotka jokaisen naisen on tiedettävä missä iässä tahansa:

- Jos havaitset rintamuutoksia, hakeudu lääkärin vastaanotolle. Jos lisäksi ultraääni- tai mammografiatutkimuksessa on epäselvä löydös, se tutkitaan biopsialla. Ei ole järkevää jäädä odottamaan, mitä tuolle muutokselle tapahtuu;

- Vaikka kotimaassasi et saisi kutsua seulontaan, suosittelen mammografiatutkimusta kahden vuoden välein. Omaehtoinen mammografia tulisi aloittaa 45-50 vuotiaana. Nuoremmilla potilailla rintojen ultraäänitutkimus on mammografiaa parempi seulontatutkimus. Pidä huolta terveydestäsi ja muistuta äitiäsi, tytärtäsi tai ystävääsi mammografiasta. Muista myös tutkia rintojasi kerran kuukaudessa, jotta opit tuntemaan ne;

- Jos lähisuvussasi on useita rinta- tai munasarjasyöpätapauksia, neuvottele lääkärisi kanssa, kannattaako sinun kohdallasi harkita geenivirhetutkimuksia tai aloittaa säännölliset rintatutkimukset aikaisemmassa iässä.

"Yksinkertainen tosiasia on, että jos rintasyöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, se on hyvin hoidettavissa ja potilas voi parantua kokonaan", kertoo yhteenvetona Olga Konovalova, lääkäri, Clinic Helenan lääketieteellinen konsultti. "Ennen kuin lääketiede on oppinut estämään syövän, meidän tehtävä on havaita kaikki syövät mahdollisimman aikaisin."

Suomi-Talossa sijaitsevassa toimistossamme Pietarin asukkaita palvelee Olga Konovalova, joka on ollut Clinic Helenan työntekijänä jo yli 8 vuotta.

Kirjoittaja: Helena Puonti | Clinic HelenaJAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.