SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Vasta julkaistu Venäjän-kaupan barometri: Paine ympäristötoimiin muuttaa Venäjän markkinaa

10.11.21

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on julkaissut Taloustutkimuksen toteuttaman Venäjän-kaupan barometrin.

Tuoreen Venäjän-kaupan barometrin mukaan 55 prosenttia suomalaisista Venäjän-kauppaa tekevistä yrityksistä uskoo ympäristötoimien muuttavan Venäjän markkinaa. Pitkittynyt koronapandemia ja ruplan kurssi ovat edelleen suurimmat ongelmat. Uudeksi merkittäväksi haasteeksi on noussut Venäjän työvoimapula.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari julkaisi Venäjän-kaupan barometrin 9.11.2021.

Barometrikyselyn vastaajien mukaan ympäristökysymysten nousu näkyy jo monilla toimialoilla. Ympäristötietoisuus voimistuu myös kuluttajien keskuudessa, ja murroksen nähdään avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Venäjän markkinoiden ei kuitenkaan odoteta muuttuvan nopeasti.

Barometrin tulosten mukaan yli puolet vastaajista odottaa viennin ja liiketoiminnan Venäjällä kasvavan. Vienti, tuonti ja liiketoiminta Venäjällä ovat jatkaneet kasvuaan teollisuudessa ja kääntyneet kasvuun myös palvelualoilla. 

Koronapandemia ja ruplan kurssi ovat edelleen suurimmat ongelmat viennissä ja liiketoiminnassa Venäjällä, mutta niiden vaikutus on lieventynyt. Uutena ilmiönä Venäjän työvoimapula on noussut aiempaa merkittävästi suuremmaksi ongelmaksi liiketoiminnassa Venäjällä. Tuonnissa logistiikan, ruplan kurssin ja yleisen hintatason ongelmat ovat nousseet viime keväästä, ja vastaajaista aiempaa pienempi osuus kertoi investoineensa Venäjälle viimeisen 12 kuukauden aikana.


Venäjän-kaupan barometri syksyltä 2021 on luettavissa alla olevasta linkistä.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.


04.05.22

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin pakoteinfo

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää ajankohtaiskatsauksia Venäjän vastaisista pakotteista säännöllisesti yhdessä EK:n kanssa. Pakoteinfon aluksi saadaan päivitys viime päivien säädösten muutoksista, ja sen jälkeen on aikaa varattu osallistujien omille kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on maksuton ja suunnattu suomalaisille yrityksille.