SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

22.11. SUOMALAISEN ELOKUVAN VIIKKO: elokuvat Ensilumi, Tove, Helene ja Aalto

22.-24.11.2021

Suomalaisen elokuvan viikolla Pietarissa esitetään suomalaisia elokuvia. Elokuvateatteri Avrorassa näytetään 22.-24.11. elokuvat Ensilumi, Tove, Helene ja Aalto.

Pietarissa järjestetään 32. Suomalaisen elokuvan viikko 18.-24.11. Viikon aikanan näytetään tänä ja viime vuonna ilmestyneitä suomalaisia elokuvia ja dokumentteja. Festivaalin ohjelmassa on elokuvia useista eri genreistä, suomalaistaiteilijoiden elämäkertaelokuvista ympäristödokumentteihin. Suomalaisen elokuvan viikon järjestävät yhdessä Suomen pääkonsulaatti Pietarissa, Suomen elokuvasäätiö ja Suomen Pietarin instituutti.

Ensilumi

22.11, klo 18:20  

Draama

Ohjaaja: Hamy Ramezan

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä karkotusuhasta huolimatta.


Tove

22.11, klo 21:00 

Draama, elämänkerta

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden.


Helene

23.11, klo 18:35 

Draama, elämänkerta

Ohjaaja: Antti Jokinen

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.


Aalto

24.11, klo 21:10 

Dokumenttielokuva, elämänkerta

Ohjaaja: Virpi Suutari

Aalto on dokumentaarinen elokuva modernismin mestareista, Alvar ja Aino Aallosta ja intohimoisten ihmisten ajatuksista ja tunteista Aallon luomissa tiloissa.

Elokuvat esitetään alkuperäiskielellä venäjänkielisin tekstityksin. Lisätietoa lipuista (250-300 ruplaa) ja käytännösta elokuvateatterin sivuilla.

Päivät: 22.-24.11.2021JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.