SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Tapahtumat

Online Training: Russia’s New Law on Onshoring Foreign Internet Companies & Privacy Law Updates

9.12.2021 / 11:00-12:30

The Finnish Chambre of Commerce organizes an online training in Russia's new law in onshoring foreign internet companies and privacy law updates on December 9th. The language of the event is English.

By 01 January 2022, foreign e-commerce and other online companies will be required to open offices in Russia. According to the onshoring law No. 236-ФЗ dated 01 July 2021, these companies must obey the national laws, register with local authorities, and fulfil other requirements. 

This year, Russia notably updated its privacy legislation. The recent changes include new state supervision rules, increased amounts of fines for breaching the personal data law, and restrictions to the processing of publicly available data. More amendments, such as consumer privacy rules and new consent requirements, are expected in 2022.

The speakers in the online training event will share insight into the new onshoring law and summarize the current and upcoming changes to the Russian privacy legislation.

Training is free of charge for Finnish Russian Chamber of Commerce membership companies. Registration can be done through the web-site or by contacting Elena Niininen (elena.niininen@svkk.fi, tel. +358 50 360 7742).

Date and time: 9.12.2021 / 11:00-12:30JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.