SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Uutiset

Suomi-Talon vuokralaisten uutiskooste #vko5

31.01.22

Julkaisemme perinteisesti viikoittain Suomi-Talon uutiskoosteen, jossa kerromme vuokralaistemme ja yhteistyökumppaniemme uutisista ja tulevista tapahtumista.

Vuoden ensimmäiset Suomi-Talon vuokralaisten aamukahvit järjestetään 9. helmikuuta klo 9.30 lähtien! Kahvikupin ääressä vaihdamme kuulumiset ja kuulemme taidehistorioitsija Ekaterina Povalkinan lyhyen luennon Akseli Gallen-Kallelan tulevasta näyttelystä Moskovan Tretjakovin galleriassa.

Ilmoittautuminen info@suomi-talo.fi -sähköpostiosoitteeseemme. Nähdään pian!

Meillä on ilo kutsua sinut Suomen Pietarin instituutin vuoden ensimmäiseen projektiin, Mind-Building -näyttelyyn!

Näyttely esittelee eri teemojen valossa seitsemäntoista eri aikakausien kirjastorakennusta. Kustakin rakennuksesta on nostettu esiin jokin sen erityispiirre. Näyttelyn vanhin kirjasto on vuodelta 1881Theodor Höijerin suunnittelema Rikhardinkadun kirjasto Helsingissäkun taas uusin on puolestaan Arkkitehtitoimisto ALA:n suunnittelema Helsingin keskustakirjasto Oodi. Lämpimästi tervetuloa!

Venäjällä astuu voimaan maaliskuun alusta määräys, jonka mukaan ulkomaalaisten työtehtävissä toimivien terveystarkastukset neljästi vuodessa ja mm. sormenjälkien tallentaminen tulee pakolliseksi.
 
Tervetuloa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin klubiin keskustelemaan tästä paljon kysymyksiä herättäneestä aiheesta! Mika Kokkonen, Forte Tax & Law:n toimitusjohtaja kertoo, mitä uudet käytännöt tarkoittavat ulkomaalaisille työntekijälle, miten tilanteessa tulee toimia, ja onko säädöksiin odotettavissa muutoksia.
 
Maksuton tilaisuus on avoin SVKK:n jäsenille.

Рады пригласить вас на вебинар «Как поступить в ВУЗ Европы? Цифры и факты» финского центра развития детей Educa Keskus и Russia Didac Academy.
 
На вебинаре спикеры обсудят выбор ВУЗа в Европе, качество образования, стоимость обучения и возможности получения стипендии.
 
Модератором вебинара выступит Ирина Солонова, основатель и директор финского центра для развития и досуга детей Educa Keskus и Ruspro Education, директор программы Russia Didac и «Финский Образовательный Марафон», член глобального совета директоров HundrEd.a.JAA:


LISÄÄ AJANKOHTAISIA ASIOITA:

09.11.22

“Kasvotusten” taidenäyttely

Pietarin Taideakatemiassa opiskelleen taitelijan Sofia Saikåin maalaamia muotokuvia maailmalta. Vuosi sitten Helsingissäkin vieraillut näyttely tuo katsojia yhteen ja taiteen ääreen, tapaamaan toisiaan sekä muotokuvien henkilöitä. Pandemian aikana syntynyt tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen ja toistemme tapaamiseen on kasvanut valtavasti. Ihmisten kasvojen, ilmeiden sekä tunteiden näkeminen ja kokeminen ei ole enää itsestäänselvyys. Myös tämän hetkisessä maailmantilanteessa kanssakäyminen ja […]


06.05.22

Kauppakamarin jäsenten kokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin 94. kokous Kokoukseen voi osallistua varsinaisella kokouspaikalla Eteläranta 10, Helsinki tai Pietarin Suomi-talossa, josta on yhteisosallistuminen Teams-kokoukseen. Pyydämme ilmoittautumaan kokousosallistujaksi viimeistään 12.5.2022 sähköpostitse elena.niininen@svkk.fi.