SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Suomi-Talo on taiteen, tieteen ja kulttuurin koti

Suomi-Talon sijainti idyllisellä ja historiallisella suomalaisalueella luo ihastuttavan ympäristön taiteen, tieteen ja kulttuurin harjoittamiselle sekä tapahtumien järjestämiselle. Suomi-Talon residenssit tarjoavatkin oivan mahdollisuuden pitempiaikaiseen luovaan työskentelyyn.

INSPIROIVAA TILAA TEKEMISEEN

Suomi-Talossa on 12 kappaletta 2 hengen residenssejä, jotka sopivat kirjailijoille, tutkijoille, gradun tekijöille, taiteilijoille, valokuvaajille ja muille luoville toimijoille työn ja asumisen yhdistämiseen inspiroivissa puitteissa. Ne tarjoavat irtioton kotielämästä uudessa ympäristössä ja kulttuurisessa kontekstissa.

Kalustetut residenssit sijaitsevat Suomi-Talon 5. kerroksessa kaupungin kattojen tasalla. Kooltaan ne ovat keskimäärin 25 m2. Varustukseen kuuluu keittiönurkkaus astioineen ja laitteineen, oma pieni kylpyhuone, pehmotekstiilit sekä langaton internet-yhteys.

PALVELUT HELPOTTAVAT ELÄMÄÄ

Avulias Suomi-Talon henkilökunta palvelee suomen kielellä ja ympärivuorokautinen vartiointi takaa turvallisen toimintaympäristön. Lisäksi suomalainen toimintatapa selkeine maksuehtoineen ja vuokrasopimuksineen luovat lisäturvaa vieraassa kaupungissa työskentelemiseen.

OMA KIRJASTO JA TIEDETAPAHTUMIA

Suomen Pietarin instituutin yhteydessä toimiva kirjasto talon katutasossa on kuin suomalainen olohuone keskellä vilkkainta Pietaria. Lainattavissa on suomen-, venäjän-, englannin- ja ruotsinkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta, lastenkirjallisuutta, oppi- ja sanakirjoja sekä suomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Kirjasto on avoin kaikille ja toivottaa tervetulleeksi hakemaan kotilainoja tai jäämään viihtymään rauhalliseen ympäristöön.

Suomen Pietarin instituutti edistää ja tukee tiedeyhteistyötä järjestämällä säännöllisesti seminaareja, joissa suomalaiset ja venäläiset tutkijat kohtaavat. Asiantuntijaorganisaationa se välittää yhteystietoja ja avustaa kysymyksissä, jotka koskevat esimerkiksi arkistoissa asiointia.