SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Aloita vientisi osaavan verkoston tuella

Viennin aloittaminen tarkoittaa yleensä lukemattomia matkapäiviä ja hotelliöitä. Suomi-Talon studiot tarjoavat turvallisen matkakokemuksen. Tarjolla on myös päiväpasseja co-workingtiloihin tai toimisto päiväksi käyttöön. Näin pystyy hyödyntämään asiakkaillemme tarkoitettuja palveluja, kuten lounge-tilan kahvi- ja teetarjoilu, taksin tilaus, turvallinen matkatavaroiden säilytys tai asiakirjatulostus.

Neuvontaa, toiminnan arviointia ja rahoitusta

Viennin käynnistäminen vaatii huolellista suunnittelua ja yrityksen oman toiminnan analysointia resurssien, kilpailukyvyn ja talouden näkökulmasta. Suomi-Talossa toimivat asiantuntijat tukevat viennin aloitusta. Julkisrahoitteisten Team Finland -toimijoiden, kuten Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Business Finlandin veloituksettomat neuvontapalvelut ovat yritysten käytettävissä.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Pietarin toimiston asiantuntijat neuvovat mm. yrityksen tilanteen ja vientivalmiuden arvioinnissa ja avustavat asiakkaiden ja yhteistyökumppanien etsinnässä.

Kansainvälisen toiminnan aloitus saattaa merkitä kasvavaa käyttöpääoman tarvetta ja turvautumista uusien luottoriskien varalta. Vientitoimintaan voi saada rahoitusta julkisen sektorin rahoituslähteistä, mm. Business Finlandin rahoitus ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemää markkinatutkimusta varten (Market Explorer-rahoitus). Finnvera puolestaan myöntää Pk-yrityksille vientikauppojen rahoitusta ja tarjoaa eri takuujärjestelyjä riskeiltä suojautumiseen.


APUA KÄYTÄNNÖN HAASTEISIIN

Venäjällä sitovan asiakirjan laadinta edellyttää markkinoiden syvempää tuntemista. Kauppasopimuksen ehdot sekä maksu- ja toimitustapa kannattaa käydä läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Tässäkin Suomi-Talon kumppaniverkosto voi olla avuksi.