SuomiРусский English
Ota meihin
yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Suomi-Talo on suomalaisten keskus keskellä Pietaria

Suomi-Talo on luotettava, turvallinen ja yhteisöllinen ympäristö, jossa asiakkaat voivat toimia ja hoitaa asioitaan suomen kielellä ja suomalaisella toimintatavalla. Suomi-Talo on lämminhenkinen Suomi pienoiskoossa keskellä historiallista miljoonakaupunkia.


Upea historiallinen sijainti
Suomi-Talo sijaitsee alueella, jolla on pitkät suomalaiset perinteet. Talo on osa historiallista kirkkokartanoa, jonka keskuksena on Inkerin suomalais-luterilaisen kirkon Pyhän Marian kirkko. Kirkkokartanossa aloitti toimintansa suomalainen koulu jo vuonna 1847. Sen ensimmäinen johtaja oli pastori Uno Cygnaeus, joka hyödynsi kokemuksiaan myöhemmin perustaessaan Suomen kansakoululaitosta. Myös Suomen Pankin Pietarin konttori sijaitsi kirkkokartanossa. Lue lisää talon historiasta.


Talon tavoitteet
Suomi-Talon tavoitteena on olla ensimmäinen ja luontainen vaihtoehto suomalaisille Pietarissa ja tarjota vakaa toimintaympäristö liike-elämällä, tieteelle, taiteelle ja kulttuurille. Sen toimintaa ohjaa arvot (turvallisuus, yhteisöllisyys, tasa-arvoisuus ja avoimuus) ja vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan periaatteet. Suomi-Talon yhteistyötahot muodostavat parhaiten toimivan suomalaisen yhteisön ulkomailla.